Cartoon Network ve Boomerang TV Ülkemizden Çıkıyor

HBO Europe, Boomerang, Cartoon Network ve Boing için Çek lisansları aldı


Çekya'nın Yayın Konseyi (RRTV), 10 ve 18 Kasım 2020 tarihlerindeki son 18. toplantısında HBO Europe'a bir dizi lisans verdi.


Çek lisansları sayesinde HBO Europe, Turner Broadcastin System (TBS) tanınmış çocuk programları için yerel ve bölgesel yayınlar sağlayacaktır.


Yabancı yayıncılar İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla ilgili olarak Çek lisanslarına ilgi gösterdi. AB'deki yayın programları, bir AB Üye Devletinde verilen bir lisansla yayınlanmalıdır,diyorlar şimdiye kadar, istasyonlar İngiliz Ofcom tarafından verilen bir lisans altında dağıtıldı.


Ülkemizde yayın yapan Boomerang, Cartoon Network için MENA ve yerel yayınlar için lisans vermedi.Bu iki kanal ülkemizden çıkıyor.HBO, Boing ve Cartoonito zaten yayın yapmıyordu.Lisans verilmedi


Çek lisansı ile Boomerang CEE GAS istasyonları artık aşağıdaki ülkelerde özel iletim sistemleri üzerinden yayın yapabilmektedir : Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Karadağ, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Özbekistan, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre, Lihtenştayn. İstasyon günde 24 saat İngilizce yayın yapacak.


RRTV ayrıca AB Üye Devletlerinin düzenleyici otoritelerine, yani Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Almanya, Avusturya, İtalya gibi kendi topraklarında yayın yapabileceğini bildirir. Çek yayın lisansına sahip Boomerang CEE GAS programı.


Verilen bir diğer lisans ise Boomerang French programının özel iletim sistemleri aracılığıyla dağıtım içindir . İstasyon şu ülkelerde yayın yapabilir: Fransa, Belçika, Lüksemburg, Monako, İsviçre. RRTV bir kez daha AB üye devletlerinin düzenleyicilerini, yani Fransa, Belçika ve Lüksemburg, Boomerang French programının Çek lisansı ile kendi bölgelerinde yayınlanabileceğini bildirdi.


Boomerang Eire programı, özel iletim sistemleri aracılığıyla Cebelitarık topraklarında da yayınlanabilir . Aynı program aşağıdaki ülkelerde dağıtım için bir uydu lisansı aldı: İrlanda, Malta ve Cebelitarık. RRTV bir kez daha AB düzenleyicilerini, yani İrlanda ve Malta'yı, Boomerang Eire programının bir Çek lisansına sahip bir uydu aracılığıyla kendi bölgelerinde yayınlanabileceğini bildirdi


HBO Europe ayrıca programı aşağıdaki ülkelerde özel iletim sistemleri aracılığıyla dağıtmak için Boomerang MENA'ya (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) lisans verdi: Yunanistan, Kıbrıs, Afganistan, Cezayir, Bahreyn, Çad, Cibuti, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Moritanya, Fas, Umman, Filistin dahil Gazze, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Batı Şeria. RRTV, AB üyelerinin, yani Yunanistan ve Kıbrıs'ın medya düzenleyicilerini Boomerang MENA programının kendi topraklarında sağlanabileceği konusunda bilgilendirir.


HBO ayrıca, Boomerang Portekizce programını Portekiz, Angola ve Mozambik'te özel iletim sistemleri aracılığıyla dağıtmak için bir lisans aldı . RRTV ayrıca AB düzenleyicisini, yani Portekiz'i, Çek lisansına sahip Boomerang Portekiz programının Portekiz'de yayınlanabileceği konusunda uyarıyor.


Cartoon Network Nordic ve Boomerang Nordic istasyonları için özel iletim sistemleri aracılığıyla dağıtılan diğer yeni lisanslar aşağıdaki ülkeler için geçerlidir: Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, İzlanda. RRTV, AB'deki düzenleyicileri, yani Danimarka, İsveç ve Finlandiya, Cartoon Network Nordic ve Boomerang Nordic programlarının Çek lisansı ile kendi bölgelerinde yayınlanabileceğini tekrar bildirir.


Boing Fransız çocuk kanalı, özel iletim sistemleri aracılığıyla Fransa, Belçika, Lüksemburg, Monako ve İsviçre'de yayınlanabilir . Konsey, AB Üye Devletlerindeki, yani Fransa, Belçika ve Lüksemburg'daki düzenleyicileri Boing French programının kendi topraklarında yayınlanabileceği konusunda tekrar bilgilendirir.


Çek lisansı ile Cartoon Network Eire programı da özel iletim sistemleri ve uydu üzerinden yayınlanacak . İlk durumda Cebelitarık'ta ve ikinci durumda İrlanda, Malta ve Cebelitarık'ta. Aynı zamanda RRTV, AB'deki muadillerine, örneğin İrlanda ve Malta'ya, Çek Cumhuriyeti lisanslı programın kendi bölgelerinde yayınlanabileceğini bildirir.


Çocuk ağı Cartoon Network French , aşağıdaki ülkelerde özel iletim sistemleri aracılığıyla yayınlanabilir: Fransa, Belçika, Lüksemburg, Monako, İsviçre. RRTV, Fransa, Belçika ve Lüksemburg gibi AB düzenleyicilerini, Çek Cumhuriyeti'nde lisanslı Cartoon Network Fransız istasyonlarının kendi bölgelerine yayılabileceğini bildirir.


Cartoon Network RSE artık şu ülkelerde Çek lisansı ile özel iletim sistemleri aracılığıyla yayın yapabilmektedir : Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Özbekistan. RRTV, programa bir Çek lisansı verilmesi konusunda AB düzenleyicilerini, yani Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya ve Slovenya'yı tekrar bilgilendirir.


Cartoon Network Dutch , Hollanda, Belçika ve Lüksemburg'daki özel iletim sistemleri aracılığıyla yayınlanabilir. RRTV, bu ülkelerin düzenleyicilerini Cartoon Network Dutch programına bir Çek lisansı verdiği konusunda uyarıyor.


Cartoon Network Poland , özel iletim sistemleri aracılığıyla Polonya'da yayınlanabilir. RRTV, Polonya düzenleyicisine Çek lisansına sahip Cartoon Network Polonya'nın Polonya pazarında yayınlanabileceğini bildirdi.


RRTV ayrıca aşağıdaki ülkelerde özel iletim sistemleri aracılığıyla dağıtım için Cartoon Network CEE programına HBO Europe'a lisans verdi : Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Romanya, Moldova. RRTV, Slovakya, Macaristan, Romanya gibi AB'deki düzenleyicileri, Çek lisansına sahip Cartoon Network CEE programının kendi bölgelerinde yayınlanabileceği konusunda bilgilendirir.


Cartoon Network MENA PAN lisansları şu ülkelerde özel iletim sistemleri aracılığıyla yayınlanabilir: Kıbrıs, Afganistan, Cezayir, Bahreyn, Çad, Cibuti, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Moritanya, Fas, Umman, Filistin, grup dahil Gazze, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Batı Şeria. Konsey, AB düzenleyicisine, yani Kıbrıs'a Cartoon Network MENA PAN programının lisansını verdiğini bildirir.


Çek düzenleyici ayrıca Portekiz'de dağıtılmak üzere Cartoon Network Portekizce programı için özel iletim sistemleri için bir lisans verdi . RRTV ayrıca AB düzenleyicisine, yani Portekiz'e, istasyona bir Çek lisansı verdiğini bildirdi.


Cartoonito Eire istasyonu , Cebelitarık'a özel yayın iletim sistemleri aracılığıyla ulaşılabilir.



En son yeni lisans, Cartoonito Eire'nin İrlanda, Malta ve Cebelitarık'taki uydu dağıtımı içindir . RRTV aynı zamanda AB düzenleyicilerini, örneğin İrlanda ve Malta'yı, programa bir Çek lisansı verdiğini bildirir.



RRTV Çekya'nın RTUK kurumu 

Daha Fazla Bilgi İçin

https://www.rrtv.cz/cz/

Yorum Gönder

DİKKAT! KURALLAR
1) Küfür ve hakaret (sansürlenmiş kelimeler ve küfür kısaltmaları da dahil) içerikli yorum yapmak, bunları içeren görseller ya da videolar atmak yasaktır.

2) Yabancı dil kullanmak, FLOOD, SPAM ve reklam yapmak, uygunsuz veya yasak içerikli link paylaşmak yasaktır.

3) Bir kişiyi küçük düşürebilecek ve incitebilecek şeyler yazmak yasaktır.

4) Din, ideoloji, akım ve ırk ayrımı yapmak ve bunlarla ilgili yorum yazmak yasaktır.

5) Milli ve ulusal değerlerle dalga geçmek, aşağılamak, siyaset yapmak, tartışma çıkartmak, kışkırtmak ve huzuru bozmak yasaktır.

6) Anime, manga, light novelde olan geçmiş ya da gelecek bölümlerle ilgili bilgi vermek, öngörü ya da tahminini paylaşmak isteyen herkesin yorumunu SPOILER kodu içine alması gerekmekterdir aksi halde yasaklanacaktır. Örnek Kullanım: YORUM

7) Yapılan anime inceleme, yorum ve eleştirilerinde kaba tabirler kullanmak, o serinin hayranlarına atıfta bulunmak ve sataşmak yasaktır.

8) Bireylerin cinsiyet ve özel tercihleriyle dalga geçmek ve bunlara karşı şiddete özendirmek, yönlendirmek, kurum ve kuruluşlarla ilgili yersiz ve asılsız iddialarda bulunmak yasaktır. (Anime sitesi bunların yeri değil)

9) Bir animenin yorum alanında kendi içeriği dışında başka bir anime ya da herhangi farklı bir konu hakkında konuşmak ve çeviri ile ilgili geri bildirimlerinizi yorum alanından yapmak yasaktır. (Geri bildirimelerinizi çeviren kişi ya da gruba ulaşıp yapınız)

10) Kuralları uygulamak ve moderatörlerin yönlendirmelerine uymak zorunludur. Uzaklaştırılmış kullanıcıların yeni hesap açıp tekrar gelmesi yasaktır.

Destek ve yardım almak için Daha Fazla Çizgi Dizi Facebook grubuna katılıp grup moderatörlerine mesaj gönderebilirsiniz.

UYARI: Yorum yapacak herkesin kuralları okuduğu ve bildiği varsayılır!

Daha yeni Daha eski