Rick and morty 5. Sezon ve yazar istekleri


 Galaksiler arası yolculuklar, paralel evrenler, varoluş sancıları ve Szechuan sosu... Rick and Morty'nin modern mizahın en kıymetli taşlarından biri olduğu yadsınamaz bir gerçek. Back to the Future filmlerinin Doktor Brown ve Marty McFly karakterlerinden ilham alınarak yaratılan bu fenomen dizi, kısa sürede ekranlarda kendi efsanesini yaratmayı başardı. Eğer Rick and Morty projesini kreatif bir tahteravalli gibi düşünürsek, bir ucuna Justin Roiland'ı, diğer ucuna da Dan Harmon'u koymamız gerekir. Rick and Morty efsanesine imza atan bu iki harika adam, hayatlarının belki de en zor döneminde ( ki gerçekten zordu Neyse adamların özel hayatına girmeyelim) bu muazzam

diziye start verdiler. Harmon, yaratıcısı olduğu Community dizisinden adeta yakapaça kovulmuş Roiland ise basit seslendirme içeriklerinden başka iş bulamaz durumdaydı. İkili, kafa kafaya verip bu projeye imza attılar ve gerisi zaten çorap söküğü gibi geldi. Aile dramının tam ortasına fantastik bir bilim kurgu sıkıştırma fikri ilk okuduğunuzda gözünüze bir miktar zorlama gelmiş olabilir; ancak işin içinde hünerli yazarlar varken en uçuk ve zorlama zannedilen projeler bile kolayca gerçekleşebiliyor. Harmon & Roiland ortaklığından ortaya çıkan bu benzersiz iş, kısa sürede hem ABD'nin hem de global ölçekte hayranların göz bebeği olmayı başardı. 


20 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Rick and Morty'nin dördüncü sezonu daha yayımlanmaya başlamamışken - Mart 2019'da çizgi dizinin baş yaratıcılarından Dan Harmon, beşinci sezon için çalıştıklarının müjdesini zaten vermişti. Fakat geçen sene mayıs ayında sona eren dördüncü sezonun dört ay arayla iki parça olarak ekranlara gelmesi, dizinin izleyici üzerindeki etkisini zayıflatarak hayranlarda hayal kırıklığına yol açtığı da bir gerçek. Rick and Morty, pandemi dönemine böyle sıkıntılı bir giriş yapmasına rağmen yine de yükselen popülerliğini korumaya devam etti ve hayran kitlesini daha da büyüttü.Kulağımıza gelen en güzel haber ise, dördüncü sezon başlamadan Justin Roiland ve Dan Harmon'ın Adult Swim ile anlaşması ve Rick and Morty için 70 bölümlük bir kontrat imzalamaları olmuştu. Dördüncü sezonun bitmesi ile geriye izleyeceğimiz dopdolu 60 bölümü kalan efsanevi çizgi dizinin 10 bölümlük beşinci sezonu için şimdiden sabırsızlanıyoruz. Bu arada yeni sezonun bir önceki sezon gibi ikiye bölünüp bölünmeyeceği şimdilik belli değil. Justin Roiland, bir röportajında AdultSwim'in artık sezonları bölmeyeceğini, ilk beş bölümden sonra ara vermeyeceğini düşündüğünü söyledi. Roiland ve Harmon'ın dizinin yayın akışı ile olan asıl istekleri ise, her ay bir bölümün yayımlanması ve her bölümün büyük bir etkinliğe dönüştürülmesi. Böylece bütün sene boyunca çizgi dizi, hayranlarının zihninde canlı kalabilecek ve bölümlerin kalitesinin en yüksek seviyede olması için yaratıcılara daha fazla zaman tanınmış olacak.

Yorum Gönder

DİKKAT! KURALLAR
1) Küfür ve hakaret (sansürlenmiş kelimeler ve küfür kısaltmaları da dahil) içerikli yorum yapmak, bunları içeren görseller ya da videolar atmak yasaktır.

2) Yabancı dil kullanmak, FLOOD, SPAM ve reklam yapmak, uygunsuz veya yasak içerikli link paylaşmak yasaktır.

3) Bir kişiyi küçük düşürebilecek ve incitebilecek şeyler yazmak yasaktır.

4) Din, ideoloji, akım ve ırk ayrımı yapmak ve bunlarla ilgili yorum yazmak yasaktır.

5) Milli ve ulusal değerlerle dalga geçmek, aşağılamak, siyaset yapmak, tartışma çıkartmak, kışkırtmak ve huzuru bozmak yasaktır.

6) Anime, manga, light novelde olan geçmiş ya da gelecek bölümlerle ilgili bilgi vermek, öngörü ya da tahminini paylaşmak isteyen herkesin yorumunu SPOILER kodu içine alması gerekmekterdir aksi halde yasaklanacaktır. Örnek Kullanım: YORUM

7) Yapılan anime inceleme, yorum ve eleştirilerinde kaba tabirler kullanmak, o serinin hayranlarına atıfta bulunmak ve sataşmak yasaktır.

8) Bireylerin cinsiyet ve özel tercihleriyle dalga geçmek ve bunlara karşı şiddete özendirmek, yönlendirmek, kurum ve kuruluşlarla ilgili yersiz ve asılsız iddialarda bulunmak yasaktır. (Anime sitesi bunların yeri değil)

9) Bir animenin yorum alanında kendi içeriği dışında başka bir anime ya da herhangi farklı bir konu hakkında konuşmak ve çeviri ile ilgili geri bildirimlerinizi yorum alanından yapmak yasaktır. (Geri bildirimelerinizi çeviren kişi ya da gruba ulaşıp yapınız)

10) Kuralları uygulamak ve moderatörlerin yönlendirmelerine uymak zorunludur. Uzaklaştırılmış kullanıcıların yeni hesap açıp tekrar gelmesi yasaktır.

Destek ve yardım almak için Daha Fazla Çizgi Dizi Facebook grubuna katılıp grup moderatörlerine mesaj gönderebilirsiniz.

UYARI: Yorum yapacak herkesin kuralları okuduğu ve bildiği varsayılır!

Daha yeni Daha eski