Popüler kültürün en önemli babaları

 HOMER SIMPSON (THE SIMPSONS)
Televizyon ekranlarının en sevilen babası
kim diye sorsanız çoğunluğun cevabı bu
pedagojiden anlamayan, gamsız, göbekli
çizgi karakter olur. Simpsons efsanesinin
aile direği olan Homer Simpson hemen
her bölümde Bart'ın gırtlağına yapışsa da
ailesi söz konusu olduğunda cansiperane
bir tavırla kendini feda etmeye kadar
götürür işi! Bazen düşünmeden edemiyo-
ruz; acaba Matt Groening, The Simpsons'ı
yaratmasaydı hayatımızda ne değişirdi?
Klasik Amerikan işçi sınıfı bir aile üzerin-
den 30 küsür senedir dünyada ters giden
pek çok şeye "cakan", kendi ardıllarının
önünü açan bu kültür mirasına ne kadar
müteşekkir olsak az.

MR. INCREDIBLE (THE INCREDIBLES)
Babalar, evlatlarının gözünde birer kahramandır. Peki ya gerçekten süperkahraman babaların durumu nedir? Bir dönemin çok ilgi gören yapımı The Incredibles'ın aile reisi hem eğlenceli hem de otoriter mizaçlı babalardandı. Bob Parr, kötü adamları tek eliyle alt edebilen mega güçlü, sevilen bir süper olarak Bay İnanılmaz adıyla anıldığı günleri hasretle anmaktadır. Süperler yasadışı ilan edildiğinden beri Bob çoğunlukta gözden uzakta,karısı Helen'le birlikte tüm zamanını ailesine ayırmaktadır. Ama karısı süper becerilerini hizmete koşmaya çağrılıp Süperler'in insanların gözündeki imajını düzeltme umudu doğduğunda Bob, bütün ev işleriyle kendi başına başa çıkmak zorunda kalır ve buda bambaşka süper güçler gerektiren bir durumdur. 2004 yılında tanıştığımız Mr.Incredible, 2018'de vizyona giren devam filmiyle hepimizi mutlu etmişti.
MARLIN (FINDING NEMO)
Pixar'ın 2003 yapımı enfes filmi Kayıp Balık Memo, tüm zamanların en sevilen animasyon yapımlarından biridir. Küçük oğlu Nemo'yu tehlikelerden korumaya kararlı Baba Marlin, filmde karşımıza sevimli bir palyaço balığı olarak çıkmıştı. Oğluna karşı aşırı korumacı davranan Marlin, güvensizlik, kuşku, üzüntü ve iyi yüreklilik gibi insanoğluna özgü niteliklerin tümünü fazlasıyla barındırıyordu. Fakat Nemo'nun kendi başına hareket etmesi gerektiği zamanlar gelmesiyle tüm bu duygular patlama yapar. Nemo bu okula giderken Marlin'in korktuğu başına gelir ve oğlu arkadaşları ile oynadıkları tehlikeli bir oyun sırasında gözünün önünde kaybolur. İşte bundan sonrası oğlunu bulmak için verdiği mücadeleyle geçer. O kesinlikle En sevdiğimiz babalardan!


MUFASA (THE LION KING)
Bazı filmler vardır ki yayınlandığı dönemde hitap ettiği neslin bir çok üyesinde derin izler bırakmıştır. 1994 yılında vizyona giren Walt Disney animasyonu The Lion King, tam da böyle bir filmdi. Simba isminde genç bir aslanın hikayesini konu edinen bu müthiş animasyon, neredeyse 1milyar dolar gişe gerçekleştirerek döneminin en çok izlenen animasyon yapımı olmayı başarmıştı. Afrika'da geçen bir Hamlet fablı, aslan baba Mufasa'nın başına gelenler yüzünden, tüm dünya çocuklarını gözyaşlarına boğmuştu. Simba'nın babasıyla ilişkisi, filmi hem giptayla hem de yaşlı gözlerle izlememize sebep olmuştu. Unutulmayacaksın Mufasa baba!

JOR EL (SUPERMAN)
Süper kahramanlar için bile babaları esas kahramandır. Kripton gezegeni yok olmadan hemen önce oğlunu dünyaya gönderen Jor El için sadece baba demek az kalır, o son derece idealist ve vizyoner bir adamdır aynı zamanda. Kripton gezegenin çok önemli bilim adamlarından biri olmak dışında Kripton gezegenin sonunun geleceğini ilk o keşfedip kriptonluları uyarmıştır. Oğlu Kal El gezegeninde Superman olsa da her daim dünyalıların iyiliğine öncelik verdi. Jor El'i sinemada Russell Crowe canlandırmıştı.


Yorum Gönder

DİKKAT! KURALLAR
1) Küfür ve hakaret (sansürlenmiş kelimeler ve küfür kısaltmaları da dahil) içerikli yorum yapmak, bunları içeren görseller ya da videolar atmak yasaktır.

2) Yabancı dil kullanmak, FLOOD, SPAM ve reklam yapmak, uygunsuz veya yasak içerikli link paylaşmak yasaktır.

3) Bir kişiyi küçük düşürebilecek ve incitebilecek şeyler yazmak yasaktır.

4) Din, ideoloji, akım ve ırk ayrımı yapmak ve bunlarla ilgili yorum yazmak yasaktır.

5) Milli ve ulusal değerlerle dalga geçmek, aşağılamak, siyaset yapmak, tartışma çıkartmak, kışkırtmak ve huzuru bozmak yasaktır.

6) Anime, manga, light novelde olan geçmiş ya da gelecek bölümlerle ilgili bilgi vermek, öngörü ya da tahminini paylaşmak isteyen herkesin yorumunu SPOILER kodu içine alması gerekmekterdir aksi halde yasaklanacaktır. Örnek Kullanım: YORUM

7) Yapılan anime inceleme, yorum ve eleştirilerinde kaba tabirler kullanmak, o serinin hayranlarına atıfta bulunmak ve sataşmak yasaktır.

8) Bireylerin cinsiyet ve özel tercihleriyle dalga geçmek ve bunlara karşı şiddete özendirmek, yönlendirmek, kurum ve kuruluşlarla ilgili yersiz ve asılsız iddialarda bulunmak yasaktır. (Anime sitesi bunların yeri değil)

9) Bir animenin yorum alanında kendi içeriği dışında başka bir anime ya da herhangi farklı bir konu hakkında konuşmak ve çeviri ile ilgili geri bildirimlerinizi yorum alanından yapmak yasaktır. (Geri bildirimelerinizi çeviren kişi ya da gruba ulaşıp yapınız)

10) Kuralları uygulamak ve moderatörlerin yönlendirmelerine uymak zorunludur. Uzaklaştırılmış kullanıcıların yeni hesap açıp tekrar gelmesi yasaktır.

Destek ve yardım almak için Daha Fazla Çizgi Dizi Facebook grubuna katılıp grup moderatörlerine mesaj gönderebilirsiniz.

UYARI: Yorum yapacak herkesin kuralları okuduğu ve bildiği varsayılır!

Daha yeni Daha eski