Bir Kaç Yeni Anime Önerisi

1. PEACH BOYS RIVERSIDE

2008 yılında Coolkyousinnjya tarafından yazılıp çizilen ve bir web manga serisi olarak yayın hayatına başlayan Peach Boys Riverside, 2015 yılında çizimleri Johanne tarafından yeniden tasarlanarak önümüze gelmişti. Asahi Production stüdyolarından gelen ve 1 Temmuz'da ekranlarda yerini alacak olan Peach Boys Riverside adlı anime dizi, işte bu 2015'te yeniden tasarlanan manganın bir uyarlaması olacak.Dizinin yönetmen koltuğunda Full Metal Alchemist'in üç bölümünü yöneten Shigeru Ueda oturuyor. Dizinin senaryosu Keiichiro Ochi'nin kaleminden çıkarken, müziklerinide Takaaki Nakahashi üstlenmiş. Fantastik shounen sevenleri ekran başına kilitleyecek olan Peach Boy Riverside'ın hikayesi, 

Prenses Saltorine Aldike (kısaca Sari) ve Kibitsu Mikoto etrafında dönüyor. Hayat dolu, içi içine sığmayan Prenses Sari yaşadığı şatoda oldukça sıkılır. Bir gün yaşadığı krallık "Oni" diye anılan şeytanlarin saldırısına uğrar ancak yalnız bir gezgin olan Kibitsu Mikoto tarafından kurtarılırlar.Saldırının ardından Sari, dış dünyayı daha yakından tanımak için yollara düşmeye karar verir. Ancak Sari'nin bu yolculuğundaki yaşadıkları büyülü dünyanın kaderini etkileyecek olaylara sebep olacaktır.


2. REMAKE OUR LIFE!

Remake Our Life! ya da orijinal adıyla Bokutachi No Remake'in anime uyarlaması gümbür gümbür geliyor. 2017 yılında Nachi Kio'nun yazdığı ve Eretto'nun çizimlerini yaptığı light-novel, yayın hayatına devam ediyor. Bugüne kadar sadece sekiz bölüm yayımlanmasına rağmen, yapım kısa zamanda büyük başarı yakalayarak iki spin off hikayeye de hayat verdi. 3 Temmuz'da anime uyarlaması ile ekranlardaki yerini alacak ve Feel stüdyolarından çıkacak olan Remake our Life!'ın senaryosu Nachi Kio imzasını taşıyor. Dizinin yönetmenliğini ise, Akame ga Kill!'in yönetmenliğini yapan Tomoki Kobayashi üstlenmiş.Remake Our Life!, klasik bir zaman yolculuğu hikayesini komik bir şekilde ele alıyor. 

Hashiba Kyouya, 28 yaşında bir oyun geliştiricisidir. Çalıştığı şirketin batması sonucu işini kaybeder ve memleketine geri dönme kararı alır. Bir gece yatağında kendini yaşıtlarının başarılarına imrenirken ve kendi yaptığı seçimleri sorgularken bulur.Uyandığında 10 yıl öncesine yani daha üniversiteye girmediği zamanlara bir şekilde yolculuk yaptığının farkına varır. Kyouya,eline geçen ikinci şansı nasıl değerlendirecek, merakla bekliyoruz.


3. GIRLFRIEND, GIRLFRIEND

Hiroyuki'nin hem yazıp hem çizdiği manga serisi Girlfriend, Girlfriend, 3 Temmuz'da anime dizi uyarlamasıyla ekranlarda olacak. Mart 2020'de yayımlanmaya başlanan manganin ne kadar sevildiğini anlamak için altı cilt kitabı bulunduğunu ve hala devam ettiğini söylememiz yeterli olacaktır. (Yeterli olmazsa bile sizi her şeye ikna etmek zorunda değiliz size kalmış.) Tezuka Productions'ın animeyeuyarladığı Girlfriend, Girlfriend'in senaryosunu Peach Boy Riverside'ı kaleme alan Keiichiro Ochi yazarken, müziklerini de Miki Sakurai ve Tatsuhiko Saiki yapmış. Dizinin yönetmenliğini ise, Yu-Gi-Oh!: The DarkSide of Dimensions'tan tanıdığımız Satoshi Kuwabara üstleniyor. 2021'in en çok beklenen anime dizilerinden biri olan Girlfriend, Girlfriend, ya da orijinal adıyla Kanojo mo Kanojo'nun senaryosu oldukça komik gözüküyor. 

Naoya Mukai, yıllar sonra çocukluk arkadaşı Saki Saki ile sevgili olurlar. Ancak Naoya, tam kendisini yeni ilişkisine verecekken Nagisa Minase'nin de ondan hoşlandığını öğrenir. İlk önce ilişkisine sadık kalmak isteyen Naoya, aynı zamanda Minase'nin de üzülmesini istemez ve durumu iki kıza da açıklar. Normların dışına çıkarak üçlü bir ilişki yaşama kararı alan bu karakterleri absürt anlar beklemektedir. Romantik komedi ve ecchi tarzı anime yapımları seviyorsanız, Girlfriend, Girlfriend'in aradığınız tadı vereceğini düşünüyoruz.


4. HOW A REALIST HERO REBUILT THE KINGDOM

Dojyomaru tarafından yazılan ve illüstrasyonları Fuyuyuki tarafından çizilen light novel How a Realist Hero Rebuilt The Kingdom'ın anime uyarlaması merakla bekleniyor. J.C. Staff stüdyolarının imzasını taşıyan bu hareketli yapımın yönetmenliğini Slayersile Boogiepop Phantom ve Shakugan no Shana anime dizilerinin yönetmenliğini yapan Takashi Watanabe üstlenmiş. Dizinin senaryosu Chocotto Sister'ın yazarı Go Zappa ve The Super Dimension Fortress Macross'ın yazarı Hiroshi Önogi tarafından ortaklaşa hazırlanmış. Mai Otsuka'nın karakter tasarımlarını, Akiyuki Tateyama'nın da müziklerini yaptığı How a Realist Hero Rebuilt The Kingdom, 3 Temmuz'da ekranlardaki yerini alacak. How a Realist Hero Rebuilt The Kingdom, diğer adıyla Genjitsushugi Yusha no ākoku Saikenki fantastik büyülü bir dünyada geçen romantik ögelerin bulunduğu aksiyon dolu bir anime dizisi olarak dikkat çekiyor. 

Hikayesi alışageldik anime senaryolarından biraz farklı. Kahraman olan Kazuya Souma, kendini bambaşka bir dünyada bulur ve prenses ile evlendirilir. Yaka paça tahta oturtulan Souma, ülkenin yerle bir olmuş ekonomisini düzeltmek için kendine bir takım kurmaya karar verir. How a Realist Hero Rebuilt The Kingdom'ın oldukça tanıdık gelen hikayesini izlemek için sabırsızlıkla bekliyoruz.


5. THE CASE STUDY OF VANITAS

Vampirlerle dolu bir steampunk macerasına hazırsanız, The Case Study of Vanitas tam sizlere göre. 2015 yılında Jun Mochizuki'nin kaleminden çıkan manganin anime uyarlaması Bones stüdyolarından geliyor. 3 Temmuz'da ekranlarda boy gösterecek olan The Case Study of Vanitas'ın yönetmenliğini Tomoyuki Itamura yaparken, senaryosunu Deko Akao kaleme almış. Dizinin karakter tasarımlarını Yoshiyuki Ito, müziklerini ise Yuki Kajiura hazırlamış. The Case Study of Vanitas'ın hikayesi, 

dizinin adından da anlaşıldığı gibi Vanitas adında bir vampirin etrafında dönüyor. 

Kırmızı Dolunay'da doğan vampirler Vanitas'tan Mavi Dolunay'da doğduğu için nefret etmektedirler. Korkmuş ve yalnız kalmış Vanitas, lanetli bir kitap yaratır ve adını da "Vanitas'ın Kitabı" koyar. ( oldukça yaratıcı bir isim) 19. yüzyılda Paris'e yolculuk yapan zeplinde Noé Archiviste, kendini vampir doktoru olarak tanıtan bir insanla tanışır. Kendini Vanitas diye tanıtan bu insan doktor, kendi istekleri dışında vahşice davranan vampirleri “Vanitas'ın Kitabı" ile iyileştirdiğini iddia eder. Noé ve Vanitas saldırgan vampirleri iyileştirme yolunda ilerlerken, gölgelerin arasında saklanan ve vampirlerin hastalanmasını sağlayan bir güç vardır. İlginç bir konusu olan ve steampunk ve vampir temalarını birleştiren The Case Study of  Vanitas, merak ettiğimiz anime diziler arasında ön sıralarda yer alıyor.


6. THE HONOR STUDENT AT MAGIC HIGH SCHOOL

2008 yılında Tsutomu Sato tarafından yazılan The Irregular at Magic High School adlı internet hikayesi, yepyeni bir spin-off ile gelerek anime diziye uyarlanıyor. 2011 yılında light-novel olarak devam eden hikayenin manga, anime serisi ve anime filmi daha önce yapılmıştı. Light-novel serisinin Japonya'da 10 milyondan fazla kopya satması, manga ve anime uyarlamalarının en çok satanlar ve izlenenler listesine girmesi büyük bir başarı yakaladı ğının göstergesi. 3 Temmuz'da ekranlardaki yerini The Honor Student at Magic High School adıyla alacak olan spin-off seri, Connect stüdyolarından çıkıyor. Yeni anime dizisinin yönetmenliğini Alice in Borderlands'ten tanıdığımız Hideki Tachibana üstlenmiş. Dizinin senaryosu Tsuyoshi Tamai'nın kaleminden çıkarken,müziklerini de Taku Iwasaki üstlenmiş. 

Temmuz ayının en çok beklenen anime dizilerinden biri olan The Honor Student at Magic High School'un konusu modern dünyada büyülerin yer aldığı bir evrende geçiyor. Oldukça nadir olan büyücülerin çoğalması ve eğitilmesi için açılan okullardan birinde eğitim alan Miyuki Shiba'nın hikayesini izleyeceğimiz The Honor Student at Magic High School, anime tutkunlarının merakla beklediği dizilerden biri. 


7. RE-MAIN

Rekabet duygusunun getirdiği heyecan için yanıp tutuşanlara güzel bir haberimiz var.

Yepyeni bir spor animesi olan Re-Main, yaz aylarında bizleri serin sularla buluşturacak.

Su topu sporunu izleyicilere sevdirmekte kararlı olan Re-Main, MAPPA stüdyolarının elinden çıkıyor. Dizinin baş yönetmeni Masafumi Nishida, aynı zamanda dizinin senaristliğini ve ses yönetmenliğini de üstlenmiş ve senaryosunu kaleme almış. Yönetmen koltuğunda oturan bir diğer isim ise Kiyoshi Matsuda. Karakter tasarımları Kaori Futo'nun elinden çıkan dizinin müzikleri Kana Utatane imzasını taşıyor.

 Re-Main'in senaryosu birçok spor animesi gibi klişe olsa da su sporlarıyla ilgili pek fazla anime yapım görmediğimizden bir şans vermekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Re-Main'in hikayesi Minato Kiyoumizu'ya odaklanıyor. Orta sonda (8.sınıf) okurken bir kaza geçiren Kiyoumizu, su topu sporunu bırakma kararı verir. Ancak liseye başlaması ile kendine bir söz verir ve tekrardan sevdiği su topu ile ilgilenmeye başlar. Arkadaşları ile okulun su topu takımına girmeyi başaran Minato Kiyoumizu'yu çılgın bir sene ve birçok problem beklemektedir. 4 Temmuz'da yayınlanacak olan Re-Main, spor animelerinden hoşlananların ilgisini çekecek gibi duruyor.


8. THE DETECTIVE IS ALREADY DEAD

Yayımlandığı sene yani 2019'da, "15. MF Bunko J En İyi Çıkış Yapan Light-Novel" ödülünü kazanan, Nigoju tarafından senaryosu yazılan ve çizimleri Umibozu tarafından yapılan The Detective is Already Dead, anime diziye uyarlanıyor. ENGI Stüdyoları imzasını taşıyan; komedi, dram, romantik ögeleri bir arada bulunduran ve mistik bir havaya sahip olan The Detective is Already Dead'in yönetmenlik görevini Bleach ve Hellsing Ultimate dizilerinde animasyon yönetmenliği yapan Manabu Kurihara üstlenmiş. Dizinin senaryosu Deko Akao'nun ellerinden çıkarken, Yosuke Ito da

karakter tasarımlarına imza atmış. The Detective is Already Dead, Temmuz ayının en çok beklenen anime dizilerinden bir tanesi. 

Dizinin konusu ise, bir hayli ilginç. Kimizuka Kimihiko, tam anlamıyla bir bela miknatısıdır. Yanlışlıkla uyuşturucu ticaretine şahit olmaktan tutun da suç mahalini

bozmaya kadar istemeden başına bin bir bela açar. Yine bunun gibi garip bir durumla karşı karşıya iken, Siesta adındaki bir dedektif ile tanışır ve üç yıl boyunca inanılmaz olayları çözerler, ta ki Siesta'nın ölümüne kadar. Hayatına devam eden Kimizuka, birgün ölen arkadaşı Siesta'ya aşırı benzemekte olan bir kızla tanışır ve sakinleşen hayatı tekrar hızlanmaya başlar. 4 Temmuz'da ekranlarda olacak olan The Detective is Already Dead, ilgimizi çekmeyi başardı bile.


9. THE DUKE OF DEATH AND HIS MAID

Koharu Inoue'nin romantik komedi mangası The Duke of Death and His Maid, anime uyarlaması ile 4 Temmuz'da ekranlara teşrif ediyor. J.C. Staff stüdyolarında animasyonları yapılan dizinin yönetmenlik koltuğunda ise Yoshiki Yamakawa oturuyor. Hideki Shirane'nin senaryosunu yazdığı, Michiru Kuwabata'nın karakter tasarımları yaptığı dizinin müziklerini ise Gen Okuda ve Takeshi

Watanabe ortaklaşa hazırlıyorlar. 2017'de çıktığı günden bu yana yayımlanan mangaları 12 ciltte toplanmış olan The Duke of Death and His Maid, shounen türü animeleri sevenleri etrafında toplayacak gibi gözüküyor.The Duke of Death and His Maid'in hikayesi ise, merak uyandıran cinsten. Daha küçücük bir çocukken, kötü bir cadı tarafından lanetlenen Dük Bocchan'ın dokunduğu her canlı ölmektedir. Ailesinden uzaklaşmak zorunda kalan Dük, ormanın içlerinde bir

köşke yerleşir ve unutulur gider. Ancak Dük tamamen yalnız değildir. Uşağı ve hizmetçisi

Rob ve Alice ile yaşayan Dük, Alice'in ona sıcak davranması ve ilişkilerinin daha farklı bir boyut almasıyla üzerindeki laneti kaldırmanın yollarını aramaya başlar.


10. LIFE LESSONS WITH URAMICHI ONIISAN

Kara mizah sevenleri heyecanlandıracak bir anime yapım ile karşı karşıyayız. Life Lessons with Uramichi Oniisan, Gaku Kuze'nin yarattığı bir manga serisi olarak hayatına başladı. 6 Temmuz'dan itibarense yoluna anime dizi olarak devam edecek. Studio Blanc'in animasyonlarını üstlendiği Life Lessons with Uramichi Oniisan'ın yönetmeni, Happy Sugar Life'tan tanıdığımız Nobuyoshi Nagayama. Dizinin senaryosundan ise, Akame ga Kill!'de senarist olarak çalışan Touko Machida sorumlu. Mizuki Takahashi ve Yusuke Shibata'nın karakter tasarımlarını yaptığı dizinin müziklerini de Kei Haneoka üstlenmiş. Life Lessons with Uramichi Oniisan -kısaca Uramichi Oniisan- hayatın insanların üzerindeki etkisi üzerine odaklanan kara mizah odaklı bir anime. 31 yaşındaki Omota Uramichi, çocuklara jimnastik öğreten bir televizyon programı sunucusudur. Dış görünüşü oldukça

cana yakın gibi gözükse de yetişkinliğin getirdiği karanlık bulutlar yüzünden Uramichi'nin duygusal durumu değişkendir. Televizyon programında beraber çalıştığı çocuklar Uramichi'den az olsa korkmaktadırlar. Gençlik yıllarından sıyrılıp, yetişkinliğe adım atan bütün gençler için inanılmaz eğlenceli görünen bu karanlık komediyi sabırsızlıkla bekliyoruz.


11. SEIREI GENSOUKI: SPIRIT CHRONICLES

Yuri Kitayama'nın fantastik bir dünyada geçen macera dolu, romantizm ve drama yüklü light novelli Seirei Gensokuki: Spirit Chronicles anime diziye uyarlandı. TMS Entertainment'ın animasyon stüdyolarından çıkan ve 6 Temmuz'da ekranlardaki yerini alacak olan dizinin yönetmenliğini, Toward The Terra'dan tanıdığımız Osamu Yamasaki üstlenmiş. Dizinin senaryosunda da emeği geçen yönetmene senaryoda, Mitsutaka Hirota, Megumu Sasano ve Yoshiko Nakamura eşlik etmiş. Karakter tasarımları Kyoko Yufu'nun ellerinden çıkarken, Yasuyuki Yamazaki de dizinin müziklerinin altına imza atmış. Spirit Chronicles'ın konusu oldukça ilgi çekici. 

Amakawa Haruto, beş yıl önce ortalardan kaybolan arkadaşı ile tekrar irtibata geçemeden ölür. Başka bir dünyada, Rio, fakir bir mahallede yaşayan, beş yaşında iken annesinin gözleri önünde öldürülmesine şahit olmuş ve intikam isteyen bir gençtir. Nasıl olduğu bilinmemekle birlikte, ölen Haruto'nun hatıraları ve kişiliği bir şekilde Rio'nun vücudunda dirilir. Haruto ve Rio, bu durumdan oldukça kafaları karışmış olsalar da bir şekilde yaşamaya devam ederler. Haruto'nun vücudunda dirilmesi ile Rio değişimler geçirmeye başlar ve özel bir güce kavuşur. ilginç konusu ile dikkatleri üzerinde toplayacak olan Seirei Gensokuki: Spirit Chronicles, izlemesi keyifli bir anime dizisi gibi gözüküyor.


12. DRUGSTORE IN ANOTHER WORLD: THE SLOW LIFE OF A CHEAT PHARMACIST

Fantastik komedi sevenleri ekran başına toplayacak yeni bir anime dizinin müjdesini verelim: Drugstore in Another World: The Slow Life of a Cheat Pharmacist. Kennoji'nin yazdığı ve çizimlerini Matsuuni'nin üstlendiği light-novel serisinden diziye uyarlanan Drugstore in Another World, EMT Squared stüdyolarından çıkıyor. School Rumble'ın yönetmeni Masafumi Sato'nun yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senaryosunu Hiroko Kanasugi kaleme almış. Etsuko Sumimoto’nun karakter tasarımlarını yaptığı,

 Tomoki Kikuya'nın müziklerini hazırladığı Drugstore in Another World, 7 Temmuz'da izleyicilerin beğenisine sunulacak. 

Durduk yere bir yerlere ışınlanan anime karakterlerinden biri olan Reiji, bir anda kendini bambaşka bir dünyada bulur. Önceki hayatında çalıştığı şirketin kölesi haline gelmiş olan Reiji, bu yeni dünyada becerilerini daha iyi iksirler yapmak için kullanır ve paraya para demez. Kazandığı parayla kendine bir eczane açan Reiji, müşterilerine en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır. Yayıyla nişan almakta zorlanan elf için göz damlası, yanlışlıkla her yeri yakan bir ejderha için öksürük şurubu gibi çözümler bulan Reiji'nin komik maceralarını izlemeyi iple çekiyoruz.


13. TSUKIMICHI: MOONLIT FANTASY

Kei Azumi'nin kaleme aldığı, Mitsuaki Matsumoto'nun çizimlerini yaptığı fantastik light novel Tsukimichi: Moonlit Fantasy, anime uyarlaması ile ekranlarda olacak. C2C stüdyolarının animasyonları hazırladığı dizinin yönetmen koltuğunda Fairy Tail'in yönetmeni Shinji Ishihira oturuyor. Dizinin senaryosu Kenta Ihara tarafından yazılırken, Yukie Suzuki karakter tasarımlarını, Naruto ve Gantz'ın müziklerine imza atan Yasuharu Takanashi ise müziklerini üstlenmiş.Tsukimichi: Moonlit Fantasy'nin, ya da orijinal adıyla Tsuki ga Michibiku Isekai Dochü'nün

hikayesinden biraz bahsedelim: Sıradan bir lise öğrencisi olan Makoto Misumi, alternatif bir dünyaya cesur bir dövüşçü olarak büyü yolu ile çağırılır. Ancak bu fantastik dünyanın tanrıçası Makoto'nun çirkin olduğunu düşünür, bahşettiği rütbeleri alır ve başından kovar. Yaban ellerde ve gurbette yalnız kalmış Makoto; ejderhalar, örümcekler, orklar ve cüceler gibi birçok farklı ırkla karşılaşır. Kendi dünyasından farklı olması nedeniyle bu yeni dünyada büyüye ve dövüş yeteneklerine kavuşan Makoto, karşısına çıkan bütün engellere karşı koymaya çalışır. Karakterimiz sağ kalmayı başaracak mı, 7 Temmuz'da izleyip hep beraber göreceğiz.


14. AQUATOPE OF WHITE SAND

P.A. Works stüdyolarının animasyonlarını üstlendiği Aquatope of White Sand adli anime dizi, 8 Temmuz'da ekranlardaki yerini alacak. Hayattan bir kesit sunan dizinin yönetmenliğini Gurren Lagann'dan tanıdığımız Toshiya Shinohara üstlenmiş. Aquatope of White Sand'in senaryosunu Heaven's Lost Property'nin senaristi Yūko Kakihara yazarken, karakter tasarımları U35 ve Yuki Akiyama tarafından ortaklaşa hazırlanmış. Dizinin müziklerinden ise Yoshiaki Dewa sorumlu.

Hayattan bir kesit türündeki anime yapımlarını seviyorsanız muhtemelen Aquatope of White Sand ilginizi çekecek bir dizi olacak.Dizinin hikayesi, 

Kukuru Misakino ve Fuuka Miyazawa etrafında dönüyor ve Japonya'nın mavi mercan kayalıkları ile süslenmiş inanılmaz güzellikte bir yer olan adalar kümesi Okinawa bölgesinde geçiyor. Misakino, 18 yaşında bir lise öğrencisi ve akvaryumda çalışarak hayallerini gerçekleştiren bir genç kızdır. Miyazawa ise, bir zamanlar Tokyo'da ünlü olan ancak ününün git gide silinip kaybolması ile Tokyo'dan kaçan, hayallerinden vazgeçmiş eskibir idoldür. Okinawaya yerleşen Miyazawa'nın kötü anılarından kurtulması için bulduğu çözüm ise, akvaryuma gidip düşünceleri ile baş başa kalmaktır. Akvaryumun kapatılması haberi ile iki kızın, hayalleri ve gerçekliği, yalnızlığı ve arkadaşları, bağları ve çatışmaları keşfetmeleri hakkında duygusal bir anime izlemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz.


15. THE DUNGEON OF BLACK COMPANY

Yohei Yasumura'nın mangası The Dungeon of Black Company, anime diziye uyarlanıyor. Silver Link stüdyolarının animasyonlarını yaptığı The Dungeon of Black Company'nin yönetmenliğini Fate/Kaleid Liner Prisma Illya'dan tanıdığımız Mirai Minato üstlenmiş. Dizinin senaryosunu Deko Akao yazarken, karakter tasarımlarını Yuki Sawairi, müziklerini ise Taku Inoue kotar'mış. Orijinal adı Meikyū Burakku Kanpanī olan The Dungeon of Black Company, 9 Temmuz'da

izleyiciler ile buluşacak. The Dungeon of Black Company'nin konusu Kinji Ninomiya etrafında dönüyor. Kinji, iş ahlakı olmayan, çalışmayı sevmeyen ve hazırdan geçinen bir kişidir. Rahat olan hayatını hiçbir şekilde bozmak istemeyen Kinji'nin durduk yere önünde açılan bir portala girmesiyle hayatı değişir. Kendini fantastik bir dünyada bulan Kinji, bir maden şirketi tarafından yakalanır ve madenlere atılarak köle gibi çalışmaya zorlanır. Hayatın zorluklarını en kötü şekilde öğrenmeye başlayan Kinji, kendine macera arayan bir grup kurar ve bu çıkmazın içinden kurtulmaya çalışır.

Özellikle fantastik komedileri seviyorsanız, The Dungeon of The Black Company izleme listesine eklemeniz gereken animelerden biri.


16. BATTLE IN 5 SECONDS AFTER MEETING

Saizo Harawata'nın kaleme aldığı ve Kashiwa Miyako'nın çizimlerini yaptığı 2015 tarihli Battle in 5 Secons After Meeting'in anime uyarlaması geliyor. Dizinin animasyonları SynergySP ve Vega Entertainment stüdyolari tarafından ortaklaşa yapılırken, CGI efektleri Studio A-Cat'in ellerinden çıkmış. Battle in 5 Secons After Meeting, ya da orijinal adıyla Deatte 5-byo de Batoru'nun yönetmen

koltuğunda Meigo Naito (Baş Yönetmen) ve Nobuyoshi Arai bulunuyor. Dizinin senaryosunu Akame ga Kill!'de senarist olarak çalışmış olan Touko Machida kaleme almış. Tomokatsu Nagasaku ve lkuo Yamamoto ise, karakter tasarımlarından sorumlu isimler olarak dikkat çekiyor. Doğaüstü olaylar ve süper güçlerin konuştuğu aksiyon dolu animeleri seviyorsanız, Battle in 5 Seconds After Meeting tam sizlere göre. Bir lise öğrencisi olan, bilgisayar oyunları ve tatlı yemeği seven Akira Shiroyanagi, kendine Mion diyen bir kız tarafından savaş alanına çekilir. Savaş alanında bulunan kişiler sanki hiç var olmamışlar gibi ailelerinin kütüklerinden bile silinmişlerdir. Bir nevi deneye tabi tutuldukları ve artık süper güçlere sahip oldukları açıklandıktan sonra savaşmaları istenmektedir. Akira'nın kendisini bu savaş alanına atan organizasyona karşı olan mücadelesini

13 Temmuz'da izleyebileceksiniz.


17. SONNY BOY

Madhouse stüdyolarının en yeni anime dizisi olan Sonny Boy, 15 Temmuz'da bomba gibi

geliyor. Fullmetal Alchemist: Brotherhood'un animasyonlarını hazırlayan, One Punch Man'in

yönetmeni Shingo Natsume'nin hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği Sonny Boy, oldukça iddialı bir yapım gibi gözüküyor. Dizideki karakter tasarımları Hisashi Eguchi ve Norifumi Kugai birlikte hazırlamış. Bilim kurgu ve süper güç temalarını birleştiren Sonny Boy, animelerde artık klişeleşmiş başka bir dünyaya ışınlanma temasını biraz daha genişleterek önümüze sunuyor. Sonny Boy'un hikayesi orta üçüncü sınıf öğrencisi Nagara, yeni transfer olan Nozomi, Mizuho ve Asakaze

üzerine odaklanıyor. Yaz güneşinin sınıfları kavurduğu bir gün, okulda olan öğrencilerin başına akıl almaz bir olay gelir. 36 öğrencinin bir anda farklı bir boyuta geçmesi ile içlerindeki doğaüstü güçler uyanmaya başlar. Bambaşka bir boyutta, yeni elde ettikleri doğaüstü güçler ile hayatta kalmaya çalışan öğrencilerin hikayesi ilgi çekici gözüküyor. Sonny Boy'un Shingo Natsume'nin zihninden çıkması da diziden beklentilerimizi büyütüyor. Çizgi Dizi Haber ekibi olarak Sonny Boy'u merakla bekliyoruz.


18. HEION SEDAI NO IDATEN-TACHI

Amahara'nın senaryosunu yazdığı ve Coolkyousinnjya'nın çizimlerini üstlendiği manga Heion Sedai no ldaten-tachi, anime diziye uyarlanıyor. Animasyonları MAPPA stüdyolarında hazırlanan Heion Sedai no ldaten-tachi'nin yönetmenlik koltuğunda Boruto: Naruto Next Generations'da bölüm yönetmenliği yapmış olan Seimei Kidokoro oturuyor. 

Dizinin senaryosunu Kill la Kill ve Netflix'te izleyebileceğiniz Ajin'in da senaryosunu yazmış olan Hiroshi Seko üstlenmiş. Dizinin karakter tasarımlarını hazırlayan isim ise, Nao Ootsu. Heion Sedai no ldaten-tachi'nin konusundan biraz bahsedelim. 800 yıl önce inanılmaz hızlı ve güçlü olan savaş tanrıları “Idaten", dünyayı harabeye dönüştürmüş şeytani varlıkları inanılmaz bir savaşta alt ederler. Bu savaş artık tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş bir mit olarak anılmaktadır. Savaş tanrıları Idaten'in torunları olan "barış zamanı tanrıları” daha önce hiç savaş yüzü görmemiş, bir dövüşe bile katılmamış, mutlu mesut yaşamaktadırlar. Ancak birileri 800 yıl önce öldürülen şeytanları diriltmenin bir yolunu bulmuştur. Yakında zuhur edecek olan savaşta her şey tehlikeye girecektir. Seinen türünden hoşlananların seveceğini düşündüğümüz Heion Sedai no ldaten-tachi, 22 Temmuz'da ekranlardaki yerini alacak.


19. MOTHER OF THE GODDESS' DORMITORY

Ikumi Hino'nun 2017 tarihli mangası Mother of the Goddess' Dormitory, anime uyarlaması ile bomba gibi geliyor. Asread stüdyolarının ellerinden çıkan dizinin yönetmenliğini Sword Art Online ve Re: Zero gibi dünyaca ünlü animelerde çalışmış olan Shunsuke Nakashige yapıyor. Dizinin senaryosunu ise, en ünlü korku animesi Higurashi no naku koro ni: Kai'de senaristlik yapan Masashi Suzuki kaleme almış. Karakter tasarımlarını Maiko Okada'nın üstlendiği Mother of the Goddess' Dormitory, 25 Temmuz'da izleyiciler ile buluşacak.Orijinal adı Megami-ryō no Ryōbo-kun olan dizi,

genç erkekler için oldukça eğlenceli bir animeye olacak gibi duruyor. Shounen ve ecchi türünde komedileri sevenlerin gözlerini alamadan izleyecekleri animenin biraz konusuna değinelim. Nagumi Koushi, evleri yandıktan sonra babası tarafından terkedilen 12 yaşında beş parasız bir

çocuktur. Günlerden bir gün, Minerva adında bir kız Koushi'yi kaldırımda yatarken görür ve kızlara

özel bir üniversitenin yatakhanesine götürür. Yatakhanede kalan kızların hepsi bir şekilde belaya

bulaşmışlardır. 12 yaşındaki bu erkek çocuğuna, kızlar yatakhanesinin anahtarları teslim edilmesiyle komedi de başlar. Her yaştan insanı kendine rahatça çekebilecek gibi gözüken Mother of the Goddess' Dormitory'yi heyecanla bekliyoruz.


20. NIGHT HEAD 2041

1992 yılında Japon televizyonlarında ekrana gelen Night Head adlı drama dizisinin anime uyarlaması geliyor. Night Head 2041 adıyla ekranlara gelecek olan dizi, Shirogumi stüdyolarının imzasını taşıyor. Orijinal dizinin yönetmeni olan George lida, Night Head 2041'in senaryosunu kaleme almış. Yönetmen koltuğunda ise Etotama'da tanıdığımız Takamitsu Hirakawa var. Orijinal karakter tasarımlarını Oh! great hazırlarken, Kenichiro Tomiyasu arka planların tasarımlarını yapmış. Dizinin müzikleri Yutaka Yamada imzasını taşıyor. 

Geçtiğimiz Nisan ayında Night Head'in Akira Ogawa'nın çizimleri ile mangasının da çıktığını söyleyelim, ancak yazının başında belirttiğimiz gibi anime dizisi mangadan uyarlanmıyor.

 Bu arada George lida ve Kawato Azusa'nın beraber hazırladıkları bir roman uyarlaması ve tiyatro oyunu uyarlaması da yolda. Night Head 2041'in hikayesi Kirihara kardeşlerin etrafında dönüyor. Doğaüstü güçlere sahip olan kardeşler, genç yaşlarından beri bir bilim tesisinde tutulmaktadırlar. Kirihara kardeşleri esir tutan güvenlik önlemleri çöker ve kaçmayı başarırlar. Öteki yanda ise Kuroki kardeşler, Kirihara kardeşleri yakalamak için yola çıkmışlardır. Bilimkurgu, süper güçler ve psikolojik gizemli dramaları seviyorsanız, Night 2041 tam sizlere göre. Kesin bir tarihi yok resmi kaynaklara göre Temmuz ayı içerisinde ilk bölüm yayını bekleniyor.


Yorum Gönder

DİKKAT! KURALLAR
1) Küfür ve hakaret (sansürlenmiş kelimeler ve küfür kısaltmaları da dahil) içerikli yorum yapmak, bunları içeren görseller ya da videolar atmak yasaktır.

2) Yabancı dil kullanmak, FLOOD, SPAM ve reklam yapmak, uygunsuz veya yasak içerikli link paylaşmak yasaktır.

3) Bir kişiyi küçük düşürebilecek ve incitebilecek şeyler yazmak yasaktır.

4) Din, ideoloji, akım ve ırk ayrımı yapmak ve bunlarla ilgili yorum yazmak yasaktır.

5) Milli ve ulusal değerlerle dalga geçmek, aşağılamak, siyaset yapmak, tartışma çıkartmak, kışkırtmak ve huzuru bozmak yasaktır.

6) Anime, manga, light novelde olan geçmiş ya da gelecek bölümlerle ilgili bilgi vermek, öngörü ya da tahminini paylaşmak isteyen herkesin yorumunu SPOILER kodu içine alması gerekmekterdir aksi halde yasaklanacaktır. Örnek Kullanım: YORUM

7) Yapılan anime inceleme, yorum ve eleştirilerinde kaba tabirler kullanmak, o serinin hayranlarına atıfta bulunmak ve sataşmak yasaktır.

8) Bireylerin cinsiyet ve özel tercihleriyle dalga geçmek ve bunlara karşı şiddete özendirmek, yönlendirmek, kurum ve kuruluşlarla ilgili yersiz ve asılsız iddialarda bulunmak yasaktır. (Anime sitesi bunların yeri değil)

9) Bir animenin yorum alanında kendi içeriği dışında başka bir anime ya da herhangi farklı bir konu hakkında konuşmak ve çeviri ile ilgili geri bildirimlerinizi yorum alanından yapmak yasaktır. (Geri bildirimelerinizi çeviren kişi ya da gruba ulaşıp yapınız)

10) Kuralları uygulamak ve moderatörlerin yönlendirmelerine uymak zorunludur. Uzaklaştırılmış kullanıcıların yeni hesap açıp tekrar gelmesi yasaktır.

Destek ve yardım almak için Daha Fazla Çizgi Dizi Facebook grubuna katılıp grup moderatörlerine mesaj gönderebilirsiniz.

UYARI: Yorum yapacak herkesin kuralları okuduğu ve bildiği varsayılır!

Daha yeni Daha eski